Van Halteren Academie

Learning, development and innovation

Aart van Halteren, oprichter van het bedrijf, was leraar aan de ambachtsschool toen hij in de avonduren startte met het bewerken van metaal. Zijn vakmanschap én passie voor techniek is over meerdere generaties uitgegroeid tot de high-tech organisatie die Van Halteren nu is. Nog steeds investeren wij veel in het opleiden van onze mensen. Het door ontwikkelen van talent naar vakmanschap zit ons in het bloed.

De Van Halteren Academie is ons intern opleidingscentrum. Hierin bieden we zowel technische traineeships aan als continue ontwikkelprogramma’s voor medewerkers. Het opleidingsaanbod bestaat dan ook uit een mix van in- en externe opleidingen, trainingen en cursussen.

De Van Halteren Academie technische traineeships zijn geschikt voor instapniveau mbo, havo of via een ander carrière pad. We kunnen maatwerk bieden om een opleiding aan te passen op de specifieke vaardigheden en kennis die een trainee al met zich mee brengt. Bij onze (om)scholingsprogramma’s wordt veel persoonlijke begeleiding ‘on the job’ gegeven. De trainees worden daarnaast ondersteund door e-learning waarbij de leerstof digitaal doorlopen wordt. Dit maakt onze opleidingen gevarieerd en toegankelijk. Leren, waarbij je niet steeds met je neus in de boeken zit, maar aan de hand van instructiefilms, fotomateriaal en interactieve vraagstellingen continu wordt uitgedaagd.

Naast de traineeships, biedt de Van Halteren Academie het gehele jaar door opleidingen en trainingen aan, zodat de persoonlijke doelen van medewerkers en de missie en visie van Van Halteren op elkaar blijven aansluiten. Wij geloven erin dat de continue ontwikkeling van mensen, processen en producten niet los van elkaar te zien zijn.